11 augustus 2005

Inge & Bertje (skyblogs)


22 juni 2005


"Vervotte, die moet nog niet lang geleden aan moeders borst zijn onttrokken" moet Leterme hebben gedacht toen hij op zoek was naar een minister voor gezin. Inge lijkt het met haar gezin best wel te kunnen vinden met de Jeugd, of althans met de Jeugd van Bert Anciaux. Samen maakten ze deze avond bekend (VRT) dat voortaan de kinderopvang (nog meer) aftrekbaar wordt. Op een moment dat ouders staan te drummen op een lijstje te bemachtigen om gepaste kinderopvang te vinden en een parlement dat dergelijke toestanden aan de kaak stelt gaan de ministers... de vraag naar kinderopvang stimuleren!

Iets doet me vermoeden dat het koppel ministers niet echt bezorgd was om de vrijetijdsbesteding van de jeugd maar het kiesvee - of het electoraat zoals geleerden de ongeletterde massa graag eufemistisch voorstellen - een geschenkje brengen om de grote kost die ze jaarlijks aan kinderopvang dragelijker te maken. Draaglijk zal de zoektocht niet zijn over enkele jaren wanneer ons fiscaal recht zal verworven zijn van dergelijk politiek gesjachel waardoor een kat er zijn jongen niet meer zal vinden.

Maar de pijn in het hart zal pas voor later zijn. Wanneer de kinderen die nu staan te huilen in belastingaftrekbare crèches volgroeid zullen zijn en er geen werk voor hen zal zijn. Omdat een overheid nu de korte termijn nutteloosheid verkiest boven lange termijnvisie.